Press releases

Профиреал успешно гради търговската си мрежа в България

 

Профиреал България изпълни успешно търговския си план за първата половина на 2007 г. Общата номинална стойност на отпуснатите кредити възлиза на 1, 4 милиона лева, а броят на сключените договори за същия период е 526.

 

Профиреал България планира да осигури търговско покритие на цялата територия на България. Според този план страната е разделена на 6 региона. Засега 4 от тях вече функционират напълно.

 

Регион Варна като един от най-силните икономически райони в България е и един от най-продуктивните и успешни региони с номинална стойност 776 000 лева. До този момент регион Варна допринася с 55 % от общата номинална стойност на всички отпуснати заеми от Профиреал България.

 

Вторият по ефективност регион е Плевен, където общата номинална стойност е 504 000 лева и последният открит регион Благоевград – 89 000 лева. Въпреки че регион София все още не разполага с офис и мрежа от кредитни експерти, там отпуснатите кредити възлизат на 30 000 лева за първата половина на 2007 г. Регион Бургас започна дейност в самия край на периода и там има само няколко отпуснати заеми.

 

На територията на България Профиреал има 12 офиса. В регион Благоевград са открити 2 офиса, 6 в Плевенски регион и 4 в регион Варна. Откриването на офисите в Бургас, Пловдив и София е планирано за август 2007 г.

 

Чешката финансова група Профиреал Груп оперира в областта на отпускане на кредити и заеми на физически лица и предприемачи. През последните 5 години тя се развива със забележителни темпове. След откриването на поделение в Словакия през 2001 г., следва стартиране на дейност по отпускане на кредити в Полша през 2004 г., а в края на 2006 г. Профиреал отпуска първия си кредит и в България.

 

DIVIZE: PROFI CREDIT BG